forelasning-1024x682

Våra event

Här kan du läsa om våra kommande event!  

  • Vinprovning med West Wines

    30
    Mar 2017
    Thursday
    - 18.00 -

    Fullbokat! Vi har satt in ett extra datum den 19 april!  

    Vinproducenterna från West Wines i Sonoma, Kalifornien kommer återigen på besök. Boka den 30 mars kl. 18.00. Vi får prova deras helt nysläppta bubbel, Seafoam Blanc de Blancs som är gjord på deras Chardonnay druvor från 2014. Ni får även prova deras stilla Chardonnay från samma årgång som jämförelse. Då ser man vilka olika resultat det blir av samma druva från samma år, plockade med tre veckors mellanrum och sedan på helt olika vintillverningssätt. Ni får även prova deras senaste Tuscan Cuvée som är deras variant av en supertuscany…Förutom dessa viner så provar vi deras Cab Reserve 2008 och 2009 som bara finns i USA.  West Wine blev världskända 2010 då de var det första vinhuset i USA som fick äran att leverera vin till huvudrätten på Nobelmiddagen. Det var deras Cabernet Sauvignon Reserve 2005. Deras Cabernet Sauvignon Reserve ligger 24 månader på ekfat och därefter 36 månader på flaska innan släpps till försäljning. Hör deras unika och personliga berättelse på plats hos oss på bistron.

    Vi kommer att hålla till i vår lilla festvåning en trappa upp och för de som vill boka middag efteråt så gör ni det separat.

    Pris: 325 kr/person.

    OBS! Endast 20 platser

    Boka här!

    Barreltasting 1

  • Lär dig göra egen korv

    02
    Apr 2017
    Sunday
    - 15:30 -

    Lär dig stoppa, krydda din egen korv. Du lär dig grunderna att stoppa och krydda din egen korv.
    När du går hem så har du med dig ca 1 kg egenstoppad korv.
    Vi avslutar med att äta en enklare måltid (givetvis korv!)

     Vi har tar endast förbokningar och förbetalning då vi har ett begränsat antal platser.

    Pris: 750 kr/person

    Boka här!

  • Senior Masterchef

    09
    Apr 2017
    Sunday
    - 15.00 -

    Söndagen den 6 april så har vi platser för 12 personer för att laga en 4-rättersmeny med ledning av våra kockar på Edsbacka Bistro.
    Ni behöver inte vara ett par som bokar in er, ni kan komma själv eller ta med dig en kompis. Vill ni däremot bjuda med någon till middagen efteråt så går det alldeles utmärkt.

    Vi startar kl. 15.00 och räknar med att middagen är färdig att avnjutas kl. 18.00.
    I priset ingår egen kockrock med namnbrodyr samt middag 1,195 kr.
    För medföljande gäst som kommer till middagen är menypriset 595 kr.

    Boka här!

    (OBS! Bilderna är enbart ett montage av våra tidigare rätter!)

  • Extrainsatt datum för vinprovning med West Wine

    19
    Apr 2017
    Wednesday
    - 18.00 -

    Vinproducenterna från West Wines i Sonoma, Kalifornien kommer återigen på besök. Boka den 19 april kl. 18.00. Vi får prova deras helt nysläppta bubbel, Seafoam Blanc de Blancs som är gjord på deras Chardonnay druvor från 2014. Ni får även prova deras stilla Chardonnay från samma årgång som jämförelse. Då ser man vilka olika resultat det blir av samma druva från samma år, plockade med tre veckors mellanrum och sedan på helt olika vintillverningssätt. Ni får även prova deras senaste Tuscan Cuvée som är deras variant av en supertuscany…Förutom dessa viner så provar vi deras Cab Reserve 2008 och 2009 som bara finns i USA.  West Wine blev världskända 2010 då de var det första vinhuset i USA som fick äran att leverera vin till huvudrätten på Nobelmiddagen. Det var deras Cabernet Sauvignon Reserve 2005. Deras Cabernet Sauvignon Reserve ligger 24 månader på ekfat och därefter 36 månader på flaska innan släpps till försäljning. Hör deras unika och personliga berättelse på plats hos oss på bistron.

    Vinprovningen hålls nere i en av delen på bistron och för de som vill boka middag efteråt så gör ni det separat.

    Pris: 325 kr/person.

    OBS! Endast 20 platser

    Boka här!

    Barreltasting 1

  • Junior Masterchef

    23
    Apr 2017
    Sunday
    - 14.00 -

    Söndagen den 23 april så har vi platser för 12 st barn i åldrarna 7-11 år som lagar en 3-rättersmiddag med ledning av våra kockar på Edsbacka Bistro.

    Vi startar kl. 14.00 med en genomgång av grundläggande kunskaper hur man arbetar i ett kök, teamwork, tidsaspekter, stekgrader, kökshygien, säkerhet m.m.

    2017-01-29 15.15.15 kopia 2

    Genomgång av hygien, säkerhet, hur man jobbar i kök och hur man håller en god ton mot varandra = samarbete

    juniorkockar

    Ju fler kockar desto… En bild säger mer än tusen ord :-)

    Kl. 17.00 så är middagen färdig och för er föräldrar, mor- och farföräldrar, syskon så finns det möjlighet att boka bord för att avnjuta läckerheterna som de har tillagat.

    I deltagaravgiften så ingår det en kockrock med barnets namn ingraverat.
    Deltagaravgiften betalas ej tillbaka vid eventuell avbokning/sjukdom då vi förbeställer kockrockarna.

    Pris: 595 kr/deltagande barn

    Boka bord och avnjut Junior Masterchefs 3-rättersmeny för endast
    395 kr/vuxen, 145 kr/syskon under 12 år.

    Denna kväll serverar vi endast den meny som barnen har tillagat!
    Boka här!